Oncologiefysiotherapeut

Als gevolg van kanker of de medische behandeling bij kanker, kunt u lichamelijke en psychische klachten krijgen. Mogelijk kunt u minder goed bewegen, heeft u minder spierkracht en last van vermoeidheid. Pijn en spanningsklachten kunnen aanwezig zijn. De oncologiefysiotherapeut kan u begeleiden om sterker en mobieler te worden. Daarnaast kunt u adviezen krijgen over bewegen en trainen.

Sandra Slutter, Remco Veldhuis en Everdien Griffioen
Fysiotherapeuten met aandachtsgebied oncologie

Centrum in Beweging
Patronaatsstraat 10, 7131 CG Lichtenvoorde 
Tel praktijk: 0544-375045 
Sandra Slutter: 06-46063390 | S.Slutter@centruminbeweging.nl 
Remco Veldhuis: 06-27052194 | R.Veldhuis@centruminbeweging.nl
Everdien Griffioen: 0544-375045 | E.Griffioen@centruminbeweging.nl 

www.centruminbeweging.nl

Psycholoog

Wanneer u of uw naaste kanker heeft, kan er veel op u af komen. Voor, tijdens en na de behandeling kan het zijn dat er psychische klachten of (relatie-)problemen ontstaan. Voor sommige mensen kan professionele hulp gewenst of nodig zijn om met de behandeling en de eventuele psychische gevolgen van de ziekte om te gaan. U kunt hiervoor terecht bij de psycholoog.

Steffie Lettink

GZ-psycholoog
Rentenierstraat 1, 7131 DK Lichtenvoorde
06-20880666
snlettink@mce-zorg.nl
www.mce-zorg.nl

Huid- en oedeemtherapeut

Als gevolg van behandelingen bij kanker, zoals bestraling en chemotherapie, kunnen er huidproblemen en/of oedeem ontstaan. De huid kan rood en geïrriteerd raken en er kan verkleuring of verbranding optreden. Door een operatie kunnen er littekens ontstaan. Een huid- en oedeemtherapeut kan u begeleiden en behandelen bij dergelijke klachten.

Petra Bertou & Sabine Crooijmans

Varsseveldseweg 55, 7131 JA Lichtenvoorde
0544-725 825
06-15453291 (WhatsApp)
info@huidtherapieoostgelre.nl

Everdien Griffioen

Centrum in Beweging
Patronaatsstraat 10, 7131 CG Lichtenvoorde 
Tel praktijk: 0544-375045 
E.Griffioen@centruminbeweging.nl
www.centruminbeweging.nl

Marloes Stronks

Fysiotherapie Den Papendiek 
Buitenschans 24, 7141 EL Groenlo 
Tel praktijk: 0544-462492
E. m.stronks@fysiodenpapendiek.nl
www.fysiodenpapendiek.nl

Logopedist

Na behandeling van hoofd-hals kanker kunnen verschillende problemen ontstaan op het gebied van de stem, het spreken, het slikken, de bewegelijkheid van de lippen, de tong en de kaak. Deze problemen kunnen door de operatie, chemotherapie en/of bestraling veroorzaakt worden of toenemen.

De logopedist kan samen met u het slikken trainen en u adviezen geven over wat veilige en passende voedingsconsistenties zijn.

Bij problemen op het gebied van het spreken en/of de stem kan de logopedist u adviezen geven en oefeningen aanreiken om de stemkwaliteit en de spraakverstaanbaarheid zo optimaal mogelijk te verbeteren. In geval van een aangezichtsverlamming kan de gelaatsmusculatuur getraind worden. Bij gehoorproblemen kan de logopedist u leren spraakafzien en u communicatiestrategieën aanreiken.

Logopedie Oost Gelre

Rapenburgsestraat 48
7131 CZ  Lichtenvoorde
Nicole Maas: 06- 82574628
info@logopedielichtenvoorde.nl
www.logopedielichtenvoorde.nl

Oriolus, centrum voor leven met en na kanker

Samen omgaan met kanker

Oriolius is een plek ter ondersteuning van leven met en na kanker. Toegankelijk voor iedereen die geraakt is door deze ziekte, ook voor de naasten en nabestaanden. Een laagdrempelige plek om naar toe te gaan voor het vinden van aanvullende zirg. Deze zorg kan ondersteuning zijn op psychosociaal gebied: ‘even bijkomen van wat me is overkomen’ en ‘je mag er zijn!’. Een plek van (h)erkenning, richting, rust, hoop, veerkracht, balans en overzicht. Het is een plek voor mensen uit de gehele regio Oost-Achterhoek. Kom gerust langs.

Je kunt gedurende het hele ziekteproces en daarna terecht bij Oriolus. In de gezellige huiskamer zorgen geschoolde en ervaren gastvrouwen en gastheren voor een lekkere kop koffie of thee. Niets moet maar alles mag gezegd en gedaan worden. Er wordt geluisterd en gedeeld. Met persoonlijke aandacht zijn ze er voor jou en kun je je eigen verhaal bij hen kwijt. Zij kunnen informatie verstrekken en samen met jou kijken welke voorlichtingsbijeenkomsten of activiteiten bij je passen.

Er zijn vrije inloopmomenten op maandag en dinsdagochtend van 9:30 uur tot 12:30 uur en op donderdag van 9:30 uur tot 15:30 uur. Een verwijzing en aanmelding is niet nodig.

Centrum voor leven met en na kanker Oriolus

Centrum voor leven met en na kanker Oriolus
Beatrixpark 1, 7101 BN Winterswijk
06-10033406
Coördinatoren: Desirée Heerdink & Kirsty Kruisselbrink
info@oriolus-achterhoek.nl
www.oriolus-achterhoek.nl

Wijkzorg

De wijkverpleegkundige komt bij u thuis en bespreekt uw wensen en behoeften. De wijkverpleegkundige dient onder andere medicatie toe, ondersteund bij lichamelijke verzorging en wondverzorging. Er kan ook hulp worden geboden bij het regelen van bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, thuiszorg of nachtzorg. De wijkverpleegkundige werkt samen met andere zorgverleners, waaronder een oncologieverpleegkundige en een palliatief verpleegkundige.

De oncologie verpleegkundige is gespecialiseerd in problemen en zorg bij kanker. U kunt de gevolgen van ziekte en behandeling bespreken, methoden om klachten te verminderen en problemen die u bijvoorbeeld thuis of op het werk ervaart door uw ziekte. Als er geen kans meer is op genezing dan kan de oncologie verpleegkundige u en uw naasten ondersteunen in deze fase.

De palliatief verpleegkundige kan begeleiding en ondersteuning bieden in de laatste levensfase. De palliatief verpleegkundige zet zich in om u in deze fase een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven en klachten zoals pijn en andere ongemakken te verminderen.

Careaz

Patronaatstraat 22, 7131 CG Lichtenvoorde
www.careaz.nl
Anke Giesen, oncologieverpleegkundige: 06-10439636 | a.giesen@careaz.nl

Sensire

Gespecialiseerd verpleegkundige oncologie/palliatieve zorg
via 0900-8856
Oncologie.Winterswijk@sensire.nl
Bernie Aalbers 06-51418812
B.Aalbers@sensire.nl
Kitty Theissen 06-20856238
k.theissen@sensire.nl
Anita Sieljes 06-13057898
a.sieljes@sensire.nl
Felice Peek (i.o.) 06-30107782
f.peek@sensire.nl

Marga Klompé 

Diede Klein Gunnewiek
Oncologieverpleegkundige/Wijkverpleegkundige
06-13448021
d.kleingunnewiek@szmk.nl