Oncologiefysiotherapeut

Als gevolg van kanker of de medische behandeling bij kanker, kunt u lichamelijke en psychische klachten krijgen. Mogelijk kunt u minder goed bewegen, heeft u minder spierkracht en last van vermoeidheid. Pijn en spanningsklachten kunnen aanwezig zijn. De oncologiefysiotherapeut kan u begeleiden om sterker en mobieler te worden. Daarnaast kunt u adviezen krijgen over bewegen en trainen.

Marco Cornelissen
Fysiotherapeut met aandachtsgebied oncologie
FysioPlus
Burg. van Panhuysbrink 1D, 6997 AA Hoog-Keppel
0314-381383

Wijkzorg en buurtzorg

De wijkverpleegkundige komt bij u thuis en bespreekt uw wensen en behoeften. De wijkverpleegkundige dient onder andere medicatie toe, ondersteund bij lichamelijke verzorging en wondverzorging. Er kan ook hulp worden geboden bij het regelen van bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, thuiszorg of nachtzorg. De wijkverpleegkundige werkt samen met andere zorgverleners, waaronder een oncologieverpleegkundige en een palliatief verpleegkundige.

De oncologie verpleegkundige is gespecialiseerd in problemen en zorg bij kanker. U kunt de gevolgen van ziekte en behandeling bespreken, methoden om klachten te verminderen en problemen die u bijvoorbeeld thuis of op het werk ervaart door uw ziekte. Als er geen kans meer is op genezing dan kan de oncologie verpleegkundige u en uw naasten ondersteunen in deze fase.

De palliatief verpleegkundige kan begeleiding en ondersteuning bieden in de laatste levensfase. De palliatief verpleegkundige zet zich in om u in deze fase een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven en klachten zoals pijn en andere ongemakken te verminderen.

Lidy Kannegieter
Praktijk: Sensire regio Doetinchem en Oude IJsselstreek
Kruisbergseweg 27, 7009 BL Doetinchem
06-3003050568
Erna Uenk
Praktijk: Sensire regio Doetinchem
Kruisbergseweg 27, 7009 BL Doetinchem
06-10967299
e.uenk-tewinkel@sensire.nl
http://www.sensire.nl
Carmen Smeerdijk
Praktijk: Sensire regio Doetinchem
Burg. van Panhuysbrink 1C, 6997AA Hoog Keppel
06-13862355

http://www.sensire.nl

Oedeemfysiotherapeut

Mogelijk heeft u, als gevolg van de operatie of een andere medische behandeling, last van ophoping van vocht (lymfoedeem). Dit kan een vervelende klacht zijn en u hinderen in uw dagelijks bewegen. De oedeemfysiotherapeut probeert samen met u de afvoer van vocht op verschillende manieren te stimuleren, bijvoorbeeld door middel van oefeningen, manuele lymfedrainage en ademhalingstechnieken. Er wordt veel aandacht besteedt aan het zelf onder controle houden van de klachten. 

Huid- en oedeemtherapeut

Als gevolg van behandelingen bij kanker, zoals bestraling en chemotherapie, kunnen er huidproblemen en/of oedeem ontstaan. De huid kan rood en geïrriteerd raken en er kan verkleuring of verbranding optreden. Door een operatie kunnen er littekens ontstaan. Een huid- en oedeemtherapeut kan u begeleiden en behandelen bij dergelijke klachten.
Marjolein Leeuwerik
Huid- en oedeemtherapie DuoDermis
Keppelseweg 7A, 7001CE Doetinchem
0314-755455
06-16506419

Podotherapeut

Door chemotherapie kan het voorkomen dat de zenuwen in uw voeten aangetast worden. Dit kan klachten geven als doofheid en pijn. Overgevoeligheid van de voeten is een veel voorkomend probleem. Ook nagelaandoeningen komen vaak voor. De podotherapeutische behandeling kan bestaan uit huid- en/of nagelbehandeling, maar ook uit het beschermen van de voetzool door middel van het aanmeten van druk ontlastende zolen.

Verschil tussen Podotherapeut en Podoloog
Laat u zich behandelen door een podotherapeut, dan weet u zeker dat u wordt behandeld door een hbo geschoold persoon. De kennis van deze persoon is getoetst tijdens de vierjarige opleiding tot podotherapeut. Deze zekerheid heeft u bij een podoloog niet. Vaak heeft een podoloog een cursus of kortdurende module gevolgd, maar ook zonder deze cursus of module mag deze persoon zich podoloog noemen. Een podotherapeut behandelt een groter aantal verschillende klachten in verhouding tot de podoloog. Eén van de verschillen zit in de behandeling bij huidproblemen, nagelproblemen en wonden die veroorzaakt worden door een chronisch ziektebeeld, zoals diabetes en reuma.

Podotherapeut: een beschermde titel
Een podotherapeut is een paramedicus en valt daardoor onder het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De titel ‘podotherapeut’ is een door de wet BIG beschermde titel (artikel 34) en deze mag alleen gevoerd worden na afronding van een wettelijk erkende hbo-opleiding.

Froukje Holkenborg
Voetcentrum Wender
Burg. van Panhuysbrink 1D, 6997 AA Hoog-Keppel
088-4547700

Pedicure

Als gevolg van (de behandeling van) kanker kunt u last krijgen van voetklachten zoals een dunne/droge huid, toename van eeltvorming, likdoorns en kloven. Ook uw nagels kunnen veranderen en problemen veroorzaken. Een gespecialiseerde pedicure kan u ondersteunen in de behandeling van de klachten.

Majorie Wolbrink-Jansen
Achterhoek Voetverzorging en Balans
Eekstraat 18, 6984 AG Doesburg
06-22171019
Nadea Bornman
Healthy Touch
Gerstdreef 8, 7006 LM Doetinchem
06-47775717

Stichting Welzijn

In de periode van kanker kunnen activiteiten een positief effect hebben op het fysiek gestel en kan men mogelijk mentaal sterker de behandelingen van kanker doorstaan. De Stichting Welzijn heeft als doel het welzijn van de inwoners binnen haar werkgebied Drempt, Hummelo en Keppel te bevorderen. Zij probeert dit te realiseren door het opzetten van activiteiten op het gebied van welzijn. Er wordt door de stichting geprobeerd om zoveel mogelijk in te spelen op behoeften van mensen. Zij willen ook ondersteunen in bezoek en oppas en eventueel vervoer naar arts of ziekenhuis.

Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel
Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel
Burg. van Panhuysbrink 1E, 6997 AA Hoog-Keppel
Dinsdag, donderdag 09:30-11:30 u
0314-380232
Huisartsenpraktijk Hummelo en Keppel
Burg. van Panhuysbrink 1F, 6997 AA Hoog-

Zorghotel

Alie Meijering

Gouden Leeuw Laag-Keppel
Gouden Leeuw groep
Rijksweg 91, 6998 AG Laag-Keppel
0314-628200
http://www.degoudenleeuwgroep.nl

Geriatriefysiotherapeut

Anouk Otten

Fysioplus Hoog Keppel
Burg. van Panhuysbrink 1D, 6997 AA Hoog-Keppel
0314-381383

Mammacare lingerie

Iedereen wil gewoon de activiteiten ondernemen waar zij zin in heeft. Zwemmen, wandelen of sporten is ontzettend belangrijk, maar dat moet natuurlijk wel goed ondersteund worden. De prothese beha’s en badmode zijn gericht op de activiteit die u wilt ondernemen. Prothese BH’s geven je steun direct na de operatie en elke dag in je leven. Tevens leveren we borstprotheses, die persoonlijk worden aangemeten. Het valt onder de basisvergoeding van elke verzekering.
Vermolen Lingerie

Waterstraat 5, 7001 BG Doetinchem
0314-325838
0651-659999
winkel@vermolenlingerie.nl
http://www.vermolenlingerie.nl

Haarwerkspecialist

Schreerder intercoiffure

Dr. Hubernoodtstraat 7, Doetinchem
info@scheerderintercoiffure.nl
0314-345285

Kerkstraat 5, Didam
info@scheerderintercoiffure.nl
0316-221258

Diëtist

Door kanker en/of de behandeling kunt u problemen krijgen met eten. Lekker eten is vaak niet meer vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld wanneer uw smaak is veranderd. Of als u door de behandeling misselijk bent of last heeft van verstopping. Als gevolg kunnen gewichtsveranderingen ontstaan. Een goed lichaamsgewicht is van belang om de behandelingen te kunnen doorstaan, schade door de behandelingen te beperken en het herstel hiervan zo goed mogelijk te ondersteunen. Voor het opbouwen van spierkracht en conditie zijn voedingsstoffen zoals eiwitten noodzakelijk. Een diëtist kan u hierbij helpen.

Suzanne Wever

Werkzaam op onderstaande locaties:

Hof van Cambridge 4, 7007 GP Doetinchem

De Bongerd 2A, 7006 NJ Doetinchem

Leerinkstraat 43, 7009 DH Doetinchem

Isidorusstraat 10, 7031 BE Wehl

Burg. van Panhuysbrink 1F, 6997 AA Hoog-Keppel

Email: s.wever@sensire.nl

Telefoon:0900 343 84 35