Oncologiefysiotherapeut

Als gevolg van kanker of de medische behandeling bij kanker, kunt u lichamelijke en psychische klachten krijgen. Mogelijk kunt u minder goed bewegen, heeft u minder spierkracht en last van vermoeidheid. Pijn en spanningsklachten kunnen aanwezig zijn. De oncologiefysiotherapeut kan u begeleiden om sterker en mobieler te worden. Daarnaast kunt u adviezen krijgen over bewegen en trainen.

Kristel Beijer
Oncologiefysiotherapeut MSc

PlusFit Fitness en Fysiotherapie
Het Mauritsveld 7, 6982 EA Doesburg
0313-785097
kristel@plus-fit.nl
www.plus-fit.nl

Eduard Vermeulen
Fysiotherapeut met aandachtsgebied oncologie

Compass Fysiotherapie
KNGF registratie voor training van oncologie patiënten in alle fasen.
Didamseweg 2a, 6983 BB Doesburg
0313-472689
06-81910320
info@compassfysiotherapie.nl
www.compassfysiotherapie.nl

Diëtist

Door kanker en/of de behandeling kunt u problemen krijgen met eten. Lekker eten is vaak niet meer vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld wanneer uw smaak is veranderd. Of als u door de behandeling misselijk bent of last heeft van verstopping. Als gevolg kunnen gewichtsveranderingen ontstaan. Een goed lichaamsgewicht is van belang om de behandelingen te kunnen doorstaan, schade door de behandelingen te beperken en het herstel hiervan zo goed mogelijk te ondersteunen. Voor het opbouwen van spierkracht en conditie zijn voedingsstoffen zoals eiwitten noodzakelijk. Een diëtist kan u hierbij helpen.

Susanne Boks, Inge Polman, Aniek Bakker

Voeding en Zo
Leigraafseweg 2, 6983 BP Doesburg
06-41315321
sjbboks@voedingenzo.nl
www.voedingenzo.nl

Psycholoog

Wanneer u of uw naaste kanker heeft, kan er veel op u af komen. Voor, tijdens en na de behandeling kan het zijn dat er psychische klachten of (relatie-)problemen ontstaan. Voor sommige mensen kan professionele hulp gewenst of nodig zijn om met de behandeling en de eventuele psychische gevolgen van de ziekte om te gaan. U kunt hiervoor terecht bij de psycholoog.

Psychologiepraktijk Steigenga

Psychologiepraktijk Steigenga
0316-224267 (bereikbaar op werkdagen tussen 09:00-12:00 uur)
Praktijk.steigenga@gmail.com

Ergotherapeut

Heeft u problemen met het uitvoeren van de dagelijkse dingen in en om het huis? De ergotherapeut geeft advies, instructie, training of behandeling om weer algemene dagelijkse of arbeid gerelateerde handelingen te kunnen verrichten en weer zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. Hierbij kunt u denken aan het (weer) leren aankleden of (weer) leren eten, maar de ergotherapeut biedt ook ondersteuning bij het omgaan met beperkte energie en het leren omgaan met concentratieproblemen en geheugen. 

Amber Rooseboom

Praktijk voor Ergotherapie Dieren e.o.
Zandbergstraat 10, 6981 DR Doesburg
06-30139121
amber@ergotherapie-dieren.nl
www.ergotherapie-dieren.nl

Oedeemfysiotherapeut

Mogelijk heeft u, als gevolg van de operatie of een andere medische behandeling, last van ophoping van vocht (lymfoedeem). Dit kan een vervelende klacht zijn en u hinderen in uw dagelijks bewegen. De oedeemfysiotherapeut probeert samen met u de afvoer van vocht op verschillende manieren te stimuleren, bijvoorbeeld door middel van oefeningen, manuele lymfedrainage en ademhalingstechnieken. Er wordt veel aandacht besteedt aan het zelf onder controle houden van de klachten. 

Mildred Lagerweij

FysioKort
Zandbergstraat 10, 6981 DR Doesburg
0313-474050
info@fysiokort.nl
www.fysiokort.nl

Eduard Vermeulen

Compass Fysiotherapie
KNGF registratie voor training van oncologie patiënten in alle fasen.
Didamseweg 2a, 6983 BB Doesburg
0313-472689/06-81910320
info@compassfysiotherapie.nl
www.compassfysiotherapie.nl

Kristel Beijer

Oncologiefysiotherapeut MSc
PlusFit Fitness en Fysiotherapie
Het Mauritsveld 7, 6982 EA Doesburg
0313-785097
kristel@plus-fit.nl
www.plus-fit.nl

Huid- en oedeemtherapeut

Als gevolg van behandelingen bij kanker, zoals bestraling en chemotherapie, kunnen er huidproblemen en/of oedeem ontstaan. De huid kan rood en geïrriteerd raken en er kan verkleuring of verbranding optreden. Door een operatie kunnen er littekens ontstaan. Een huid- en oedeemtherapeut kan u begeleiden en behandelen bij dergelijke klachten.

Yvet Wissing

HuidZorg Doesburg (huid- en oedeemtherapie)
De Linie 3b, 6982 AZ Doesburg
088-0028111
afspraken@huidzorg.com / info@huidzorg.com

Wijkzorg

De wijkverpleegkundige komt bij u thuis en bespreekt uw wensen en behoeften. De wijkverpleegkundige dient onder andere medicatie toe, ondersteund bij lichamelijke verzorging en wondverzorging. Er kan ook hulp worden geboden bij het regelen van bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, thuiszorg of nachtzorg. De wijkverpleegkundige werkt samen met andere zorgverleners, waaronder een oncologieverpleegkundige en een palliatief verpleegkundige.

De oncologie verpleegkundige is gespecialiseerd in problemen en zorg bij kanker. U kunt de gevolgen van ziekte en behandeling bespreken, methoden om klachten te verminderen en problemen die u bijvoorbeeld thuis of op het werk ervaart door uw ziekte. Als er geen kans meer is op genezing dan kan de oncologie verpleegkundige u en uw naasten ondersteunen in deze fase.

De palliatief verpleegkundige kan begeleiding en ondersteuning bieden in de laatste levensfase. De palliatief verpleegkundige zet zich in om u in deze fase een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven en klachten zoals pijn en andere ongemakken te verminderen.

Michelle Ursepunij

Wijkverpleegkundige
Attent Zorg en Behandeling
Van Brakellaan 54, 6981 JN Doesburg
06-51569465
m.ursepunij@attentzorgenbehandeling.nl
www.attentzorgenbehandeling.nl

Eline Bonants

Wijkverpleegkundige
Sensire, team Doesburg e.o.
Leigraafseweg 2, 6983 BP Doesburg
06-13022422
e.bonants@sensire.nl
www.sensire.nl

Logopedist

Wanneer u na de behandeling moeilijker kunt slikken of spreken kan een logopedist u hierbij ondersteunen en met u aan dit probleem werken. Ook met gehoorproblemen kunt u bij een logopedist terecht. De logopedist kan gehooronderzoek doen en adviseren over het aanpassen van een hoortoestel of andere technische hulpmiddelen. De logopedische behandeling is gericht op het herstellen van de communicatie.

Margot Naber

Logopedie Giesbeek
Kulturhus De Brede Blik
Kerkstraat 68 – 74, 6987 AD Giesbeek
026-3648843
info@logopediegiesbeek.nl
www.logopediegelderland.nl/giesbeek

Willemijn Rusch–van de Sande

Logopediepraktijk Doesburg
De Linie 3b, 6982 AZ Doesburg
0313-482015
info@logopediedoesburg.nl
www.logopediedoesburg.nl

Maatschappelijk werker

Heeft u zorgen over thuis, werk, hoe het verder moet? Wilt u hulp in het verwerken van de ziekte? Een maatschappelijk werker kan u helpen bij het zoeken naar een nieuw evenwicht en biedt daarnaast praktische hulp bij materiële problemen. 

 

Jolanda van Ingen

Maatschappelijk werker
De Linie 4, 6982 AZ Doesburg
06-31672508
j.vaningen@santepartners.nl
www.santepartners.nl

Acupuncturist

Als gevolg van kanker of de medische behandelingen van kanker kunt u vervelende klachten krijgen. Acupunctuur kan goed ingezet worden bij moeheid, uitputting, slaapproblemen, spijsverteringsproblemen, klachten in handen en voeten (neuropathie) door chemotherapie en het vastlopen in emoties. 

 

Dieke Theuns

Acupuncturist/Guasha /QiGong
Acupunctuurpraktijk Doesburg
Van Brakellaan 50, 6981 JM Doesburg
06-52633430
info@acupunctuurpraktijkdoesburg.nl
www.acupunctuurpraktijkdoesburg.nl

Geestelijke verzorging/verliesverwerking

Denkt u wel eens na over waarom het krijgen van kanker u overkomt? Over de zin van de ziekte en van het leven? Ervaart u verliesgevoel? Een geestelijk verzorger en professionals binnen verliesverwerking kunnen met u in gesprek gaan. Er is ook aandacht voor uw naaste omgeving. Na het benoemen en het zichtbaar maken van het verliesgevoel, ontstaat er ruimte om een ‘  het eigen leven weer te zien en een nieuwe weg te durven bewandelen.

 

Paulien Tanke

Thuja – praktijk voor psychosociale begeleiding
06-30723074
paulientanke@hotmail.com
www.paulientanke.nl